Ahonen, Anna-Liisa

Anna-Liisa Ahonen (o.s. Kanste) syntyi 11.12.1926 Haukiputaalla. Anna-Liisa liittyi Lotta Svärd-järjestöön vuonna 1942 ja kuului Kellon paikallisjärjestöön. Hän suoritti lääkintälottakoulutuksen ja toimi lääkintälottana sodan aikana Oulun Sotilassairaala 32:ssa.

Sodan jälkeen Anna-Liisa työskenteli kauppa-apulaisena ja myyjänä torilla, mutta suurperheen äitinä jäi sitten kotiin hoitamaan lapsia. Kahdeksan lapsen äiti harrasti kodinhoitoa ja käsitöitä. Luonteeltaan Anna-Liisa oli ystävällinen ja auttavainen ja otti huomioon huonompiosasetkin, vaikka omassakin katraassa oli hoitamista eikä sitä rahaa tahtonut riittää omaankaan tarpeeseen.

Koti oli Anna-Liisalle rakkain paikka ja hän olikin erittäin tyytyväinen elämäänsä. Matkustusmahdollisuuksista huolimatta ei Anna-Liisa kaivannut pois kotoaan.

Aviomies Veikko Ahonen kuoli 28.9.2002. Vaikka Anna-Liisa kaipasi edesmennyttä miestään kovasti, oli hän onnellinen, että sai loppuaikansa viettää omassa kodissaan, jossa hänen tyttärensä hoiti häntä 5-vuotta. Haukiputaan terveyskeskuksessa hän nukkui pois 86-vuotiaana lastensa ympäröimänä 25.01.2012.