Hasu, Linnea

Linnea Kaarin Hasu (os. Posti) syntyi 7.1.1928.

Linnean maanviljelijä isä kuului suojeluskuntaan ja äiti lottajärjestöön, Linnea itse liittyi pikkulottiin vuonna 1942. Myös hänen sisarensa Kaija kuului pikkulottiin. Pikkulottana Linnea teki töitä lottien mukana ja he tekivät muun muassa paketteja tuntemattomille sotilaille. Linnean kotona paketteihin leivottiin mukaan korppuja, kudottiin lapasia, joihin piti ommella etusormi erikseen aseen laukaisua varten, sekä villapipoja, joihin piti jättää kasvoille aukko ja taas kaulalle lisäpituutta suojaksi.  Linnea oli myös muonittamassa kansakoululla ensimmäisiä evakkoon lähtijöitä, jotka jatkoivat sitten matkaansa länteen.

Molempien sotien jälkeen, kun sotilaita vähitellen kotiutettiin rintamalta, majoittui Linnean perheen kotiin noin kolmekymmentä sotilasta.  Sotilaat nukkuivat ison tuvan lattialla vierivieressä. Osa sotilasta oli myös heinätöissä tilalla, kun Linnean isä ei ollut vielä palannut rintamalta. Linnean äiti pesi sotilaiden pyykkiä Linnea sekä Linnean sisko apunaan.

Nuoresta iästään huolimatta oli Linnean pakko tehdä työtä; kylvää, niittää, ajaa lantaa pellolle, seivästää viljoja, leikata rukiit sirpillä yms. Koko perhe osallistui kaikkiin maatilan töihin.