Huopio, Anja

Anja Huopio (entinen Heikkilä, o.s. Taipale) syntyi Korpilahdella 16.4.1923.

Ennen sotavuosia hän teki lähinnä maataloustöitä kotonaan Saukkolan kylän Puskalassa.  Vuonna 1940 Anja liittyi Korpilahdella Lotta Svärd -järjestöön. Lottatehtäviin hän lähti 7.7.1941. Anja oli lääkintälottana sotasairaalassa nro 30 Jyväskylässä. Hän toimi veripalvelussa ja vei sotavuosina verta mm. Äänislinnaan ja Karhumäkeen saakka. Anja hoiti veripalvelua aina huhtikuuhun 1945.

Anja Taipale meni vuonna 1945 naimisiin ruovesiläisen maanviljelijän Väinö Heikkilän kanssa. Puoliso menehtyi vaikeaan sairauteen vuonna 1963. Anja avioitui sittemmin uudelleen vilppulalaisen maanviljelijän Pentti Huopion kanssa.

Hän on asunut vuodesta 1972 alkaen Vilppulan asemanseudulla. Vilppulassa hän on osallistunut aktiivisesti harrastus- ja yhdistystoimintaan. Puheenjohtajana Anja on toiminut Vilppulan kirkkokuorossa, martoissa ja sotaveteraanien naisjaostossa. Lisäksi hän on ollut mukana SPR:n ystäväpalvelutoiminnassa. Vilppulan kotiteollisuusneuvonta-asemalla Anja oli parin kymmenen vuoden ajan innokkaimpia mattojen ja poppanan kutojia.