Kaakinen, Anna-Liisa

Anna-Liisa Kaakinen (o.s. Kanervo) syntyi 1918 Oulussa.

Anna-Liisa kirjoitti ylioppilaaksi 1937 Seinäjoen yhteiskoulusta. Hän kävi Helsingissä konekirjoitus- ja toimistotyön kurssin ja toimi välirauhaan saakka Seinäjoen kauppalantalossa hallinnon toimistotehtävissä ja kauppalanjohtajan sihteerinä.

Anna-Liisa palveli ilmavalvontalottana Seinäjoella talvisodan aikana. Valvontapaikkana oli vesitornin avoin kattotasanne. Hän oli vuorossa yhdessä Anna-Liisa Laihon kanssa, kun Seinäjoen pommitus 3.2.1940 alkoi. Lotat tekivät hälytyksen esikuntaan, mutta eivät saaneet vastausta. Kaupungin suuri rautatieasema, viljavarasto ja vesitorni lienevät olleet pääkohteina. Pommikoneet ohittivat kuitenkin vesitornin ja lotat seurasivat, kuinka pommit putosivat kauemmas. Vuoron päätyttyä Anna-Liisa palasi kotiinsa keskustaan. Talo oli saanut niin pahan osuman, että perheen oli muutettava.

Anna-Liisa avioitui talvisodan päätyttyä vänrikki Olli Kaakisen kanssa. Jatkosodan alkaessa odotettiin perheen esikoista, joten Anna-Liisa ei jatkanut lottatehtävissä. Sotien jälkeen Anna-Liisa toimi yli 50 vuotta aktiivisesti Rajasotilaskotiyhdistyksessä Rovaniemellä, Kontiolahdella ja Helsingissä.

Anna-Liisa Kaakinen kuoli vuonna 2014 Helsingissä.