Mäkynen, Taimi

Taimi Maria Mäkynen ( o.s. Lehtonen) syntyi Isossakyrössä vuonna 1915. Kansa- ja keskikoulun jälkeen hän kävi entisen Perkjärven Naiskotiteollisuuskoulun Isossakyrössä. Neljä vuotta hän sairasti keuhkotautia, mutta säästyi, toisin kuin kolme sisarustaan.

Taimi liittyi Lotta Svärd järjestön Etelä-Pohjanmaan Lottapiiriin, myöhemmin sen Läntiseen piiriin. Hän toimi Ikolan pikkulottien ohjaana 1930-luvun lopulla Keskikunnan kyläosastossa ja kenttäkomennuksella rintamalottana Vuokkiniemellä (ISK 981) syyskuusta 1941 helmikuuhun 1942.

Sodan jälkeen Taimi perusti aviomiehensä kanssa tekstiililiikkeen Laihialle. Taimin kädentaidot ja erinomainen piirustustaito olivat avuksi ompelimossa ja kaupan leikkuupalvelussa. Myöhemmin pari muutti liikkeen Isoonkyröön molempien syntymäpitäjään.

Rintamakokemus kannusti Taimia avustamaan rajaseudun vähävaraisia lapsia vaatelähetyksin. Vapaa-aikanaan Taimi harrasti akvarelli- ja öljyvärimaalausta. Hän osallistui myös seurakunnan toimintaan ja Isonkyrön Lottaperinneyhdistyksen toimintaan.

Taimi Mäkynen kuoli vuonna 2009.