Lottagalleria I-L

Voit etsiä lottia toimialan mukaan klikkaamalla jaoston nimeä
tai koko verkkomuseosta haku-sivun kautta

  • Kaikki
  • Keräys- ja huoltojaosto
  • Lottagalleria I-L
  • Lääkintäjaosto
  • Muonitusjaosto
  • Organisaatio ja kunniajäsenet
  • Pikkulotat
  • Toimisto- ja viestijaosto
  • Varusjaosto

Ignatius, Gurli

Kenraalitar Gurli Ignatius toimi Lottajärjestön Helsingin piirin johtokunnassa vuosina 1921-1931, hoitaen samalla keräyspäällikön tehtävää. Vuonna 1932 hänet kutsuttiin Lottapiirinsä kunniajäseneksi.

Ihalainen, Rauni

Rauni Ihalainen suoritti ennen sodan syttymistä viestilottakoulutuksen. Talvisodan alkaessa koulutyö keskeytettiin ja Rauni siirtyi työskentelemään kotipaikkakuntansa Säkkijärven puhelinkeskukseen.

Ihatsu, Lea

Lea Ihatsu toimi muonituslottana kotipitäjässään.

Iisalo, Aila

Talvisota alkoi ollessani 17-vuotias. Sain pikakoulutuksen ilmavalvontatehtäviin ja komennuksen ilmavalvontaan Pyynikin näkötornille.

Ikonen, Anni

Anni Ikonen toimi Lottajärjestön Liperin paikallisosaston varuspäällikkönä.

Ikonen, Bertta

Bertta Ikonen toimi talvisodassa Jokelan kyläosaston huoltolottana. Jatkosodassa hän työskenteli armeijan huoltolottana vastuualueenaan varuskorjaamo.

Ilkkala, Ilta

Ilta Ilkkala liittyi ensin pikkulottiin ja toimi sitten lottana talvisodassa muonitus- ja viestintätehtävissä. Varusjaoston toimintakin tuli hänelle tutuksi, sillä hän valmisti sukkia ja lapasia rintamalle.

Ilmanen, Helmi

Helmi Ilmanen oli mukana Forssassa ja Uudessakaupungissa Lottajärjestön pikkulottatoiminnassa. Pikkulotta-aikanaan hän toimi muun muassa ilmavalvonnassa.

Immonen, Hanna

Hanna Immonen toimi lääkintälottana Kuujärvellä sekä tyttötyönohjaajana Mieslahdessa Paltamossa.

Ingerö, Aili

Aili Ingerö oli Lotta Svärdin Kemijärven osaston toiminnassa eri aloilla aktiivisesti mukana. Hän toimi muun muassa sekä muonitus- että toimisto- ja viestipäällikkönä.

Inkinen, Laura

Laura Inkinen suoritti Lottajärjestön radisti- ja säähavaintokurssin, jonka jälkeen hän toimi viestitehtävissä Viipurissa.

Isosalo, Annikki

Pikkulotta Annikki Isosalo auttoi sota-aikana aikuisia lottia kutomaan tarvikkeita ja pitämään lottakioskia Peräseinäjoella.

Jaakonmäki, Eeva

Eeva Jaakonmäki liittyi 1941 Ylihärmän Lotta Svärd -yhdistykseen ja sota-aikana hän toimi autokorjaamon muonituslottana sekä muissa muonitus- ja lääkintätehtävissä.

Jalas, Katri

Katri Jalas kuului Raahen lottapiirin johtokuntaan heti sen perustamisesta lähtien ja toimi myös vuosien ajan piirin puheenjohtajana. Katrin tyttäret olivat myös mukana lottatoiminnassa.

Jalo, Lydia

Lydia Jalo toimi sota-aikana muonitustyössä kotipaikkakunnallaan Kotkassa sekä myöhemmin Lottajärjestön rajatoimistossa.

Janhunen, Elina

Kolmantena sotakesänä Elina Janhunen oli Itä-Suomenlahden Rannikkoprikaatin esikunnassa viestikeskuksessa. Hän otti siellä puhelimella vastaan rintamalta tulleita salakielisanomia ja avasi ne selkokielelle.

Jantunen, Eeva Liisa

Eeva Liisa Lappalainen toimi muonituslottana jatkosodan aikana useassa eri kohteessa Itä-Karjalassa.

Jantunen, Eila

Eila Jantunen toimi lottatehtävissä Utajärvellä.

Jantunen, Irja

Irja Jantunen työskenteli jatkosodan aikana Karjalan kannaksella puhelinkeskuksessa.

Jatkola, Ester

Ester toimi jo vuoden 1918 tapahtumien aikana Ylihärmän suojeluskuntaa avustavassa naisyhdistyksessä ja hoiti tehtäviä rintamalla mm. Tampereella ja Viipurissa.

Jauhiainen, Helvi

Helvi Jauhiainen liittyi lottajärjestöön 1941 ja osallistui samana vuonna järjestön lottakurssille. Sota-aikana häntoimi Valkjärvellä lääkintälottana kenttäsairaalassa.

Joensuu, Elsa

Elsa Joensuu toimi vuodesta 1940 alkaen Riihimäellä invaliidiyhdyslottana ja myöhemmin keräys- ja huoltojaoston päällikkönä.

Johansson, Hillevi

Hillevi Johansson kävi koulua ennen sotavuosia ja liittyi Lotta Svärd- järjestöön Hangossa vuonna 1937.

Jokela, Eeva

Eeva Jokela suoritti syksyllä 1941 eläinlääkintäkurssin, jonka jälkeen hänet lähetettiin lottakomennukselle Aunukseen.