Voit etsiä lottia toimialan mukaan klikkaamalla jaoston nimeä
tai koko verkkomuseosta haku-sivun kautta

  • Kaikki
  • Keräys- ja huoltojaosto
  • Lottagalleria I-L
  • Lääkintäjaosto
  • Muonitusjaosto
  • Organisaatio ja kunniajäsenet
  • Pikkulotat
  • Toimisto- ja viestijaosto
  • Varusjaosto

Ignatius, Gurli

Kenraalitar Gurli Ignatius toimi Lottajärjestön Helsingin piirin johtokunnassa vuosina 1921-1931, hoitaen samalla keräyspäällikön tehtävää. Vuonna 1932 hänet kutsuttiin Lottapiirinsä kunniajäseneksi.

Ihalainen, Rauni

Rauni Ihalainen suoritti ennen sodan syttymistä viestilottakoulutuksen. Talvisodan alkaessa koulutyö keskeytettiin ja Rauni siirtyi työskentelemään kotipaikkakuntansa Säkkijärven puhelinkeskukseen.

Ihatsu, Lea

Lea Ihatsu toimi muonituslottana kotipitäjässään.

Iisalo, Aila

Talvisota alkoi ollessani 17-vuotias. Sain pikakoulutuksen ilmavalvontatehtäviin ja komennuksen ilmavalvontaan Pyynikin näkötornille.

Ikonen, Anni

Anni Ikonen toimi Lottajärjestön Liperin paikallisosaston varuspäällikkönä.

Ikonen, Bertta

Bertta Ikonen toimi talvisodassa Jokelan kyläosaston huoltolottana. Jatkosodassa hän työskenteli armeijan huoltolottana vastuualueenaan varuskorjaamo.

Ilmanen, Helmi

Helmi Ilmanen oli mukana Forssassa ja Uudessakaupungissa Lottajärjestön pikkulottatoiminnassa. Pikkulotta-aikanaan hän toimi muun muassa ilmavalvonnassa.

Immonen, Hanna

Hanna Immonen toimi lääkintälottana Kuujärvellä sekä tyttötyönohjaajana Mieslahdessa Paltamossa.

Inkinen, Laura

Laura Inkinen suoritti Lottajärjestön radisti- ja säähavaintokurssin, jonka jälkeen hän toimi viestitehtävissä Viipurissa.

Jaakonmäki, Eeva

Jaakonmäki liittyi vuonna 1941 Ylihärmän Lotta Svärd -yhdistykseen ja lottakomennuksen hän sai 14.2.1942. Ensimmäinen sijoituspaikka oli Suvannossa, jossa Jaakonmäki toimi autokorjaamon muonituslottana. Tämän jälkeen Jaakonmäki toimi muonituslottana sekä lääkintälottana useammassa sijoituspaikassa.

Jalas, Katri

Katri Jalas kuului Raahen lottapiirin johtokuntaan heti sen perustamisesta lähtien ja toimi myös vuosien ajan piirin puheenjohtajana. Katrin tyttäret olivat myös mukana lottatoiminnassa.

Jalo, Lydia

Lydia Jalo toimi sota-aikana muonitustyössä kotipaikkakunnallaan Kotkassa sekä myöhemmin Lottajärjestön rajatoimistossa.

Jantunen, Eila

Eila Jantunen toimi lottatehtävissä Utajärvellä.

Jantunen, Irja

Irja Jantunen työskenteli jatkosodan aikana Karjalan kannaksella puhelinkeskuksessa.

Jatkola, Ester

Ester toimi jo vuoden 1918 tapahtumien aikana Ylihärmän suojeluskuntaa avustavassa naisyhdistyksessä ja hoiti tehtäviä rintamalla mm. Tampereella ja Viipurissa.

Joensuu, Elsa

Elsa Joensuu toimi vuodesta 1940 alkaen Riihimäellä invaliidiyhdyslottana ja myöhemmin keräys- ja huoltojaoston päällikkönä.

Johansson, Hillevi

Hillevi Johansson kävi koulua ennen sotavuosia ja liittyi Lotta Svärd- järjestöön Hangossa vuonna 1937.

Jokela, Eeva

Eeva Jokela suoritti syksyllä 1941 eläinlääkintäkurssin, jonka jälkeen hänet lähetettiin lottakomennukselle Aunukseen.

Jokinen, Matilda

Matilda Jokinen oli vuodesta 1937 lähtien Kiskon Lotta Svärd -paikallisosaston kunniajäsen.

Jokiniemi, Olga

Olga Jokiniemi kuului pikkulottiin ja kutoi rintamalle sukkia, kynsikkäitä ja kypäränsuojuksia ja leipoi äidin kanssa lähes joka päivä rukiisia reikäleipiä, jotka toimitettiin rintamalle.

Jokipaltio, Elna

Elna Jokipaltio toimi ennen sotia lottana Viipurissa. Talvisodan aikana Jokipaltio oli lottakomennuksella Kuhmoisissa IPAK:ssa ja jatkosodassa hän työskenteli kanslialottana.

Jokivirta, Hulda

Hulda Jokivirta oli Hyvinkään Lottayhdistyksen perustajajäseniä. Hän toimi paikallisosastossa monissa tehtävissä muun muassa varasihteerinä, varapuheenjohtajana ja muonitusjaoston päällikkönä.

Jordan, Aino

Aino Jordan kuului Lottajärjestön Savonlinnan paikallisosastoon, jossa toimi muun muassa muonitusjaoston ryhmä- ja jaostopäällikkönä.

Juhola, Laura

Laura Juhola oli talvisodan aikana muonitustehtävissä ja ajoittain myös puhelinsensuurissa. Jatkosodassa hän työskenteli ilmavalvonnassa.