Lottagalleria M-P

Voit etsiä lottia toimialan mukaan klikkaamalla jaoston nimeä
tai koko verkkomuseosta haku-sivun kautta

  • Kaikki
  • Lottagalleria M-P
  • Lääkintäjaosto
  • Muonitusjaosto
  • Organisaatio ja kunniajäsenet
  • Pikkulotat
  • Toimisto- ja viestijaosto
  • Varusjaosto

Maaskola, Lilli

Lilli Maaskola liittyi pikkulotiin vuonna 1936 ja vuonna 1939 Lottajärjestön Miehikkälän paikallisosastoon. Hän työskenteli jatkosodan aikana Petroskoissa puhelinvälittäjänä.

Malèn, Eleonora

Eleanora Malén liittyi Lottajärjestön Uudenkaupungin paikallisosastoon 1920-luvun alussa.

Malmari, Marja

Marja Malmari liittyi vuonna 1934 pikkulottiin ja täytettyään 17 vuotta Helsingin ikämiessuojeluskunnan lottaosastoon. Ilmavalvonta- ja viestintälottakurssin hän suoritti keväällä 1939.

Malmberg, Ragni

Ragni Malmberg osallistui aktiivisesti lottatoimintaan. Hän oli naimisissa suojeluskuntien ylipäällikkö Lauri Malmbergin kanssa.

Malmgren, Elli

Elli Malmgren toimi Lottajärjestössä muonitusneuvojana ja myöhemmin muonituksen ylineuvojana. Hän työskenteli myös muonituskurssien opettajana ja Syvärannan lottaopiston johtajana.

Malmström, Marianne

Talvisodan aikana Marianne Malmström työskenteli muonituslottana kovasti pommitetussa Uuraassa.

Mansikkamäki, Irma

Irma toimi ilmavalvontalottan ja hän kiikaroi kovassa tuulessa ja tuiskulla lentokoneita Teuvan kunnantalon katolla. Hän oli myös muonittamassa linnoitustyömaalla Miehikkälässä vuonna 1940.

Marjanen, Helga

Helga Marjanen toimi lottana puhelinkeskuksessa, luultavasti mm. Leppäsyrjässä.

Markkanen, Anna

Anna Markkanen liittyi Lotta Svärd -järjestöön vuonna 1941. Hän toimi jatkosodan aikana muonitusjaostossa sekä keräys-ja huoltojaostossa.

Marvola, Martta

Martta Marvola liittyi Uudenkaupungin Lotta-Svärd-yhdistykseen 1930-luvulla ja oli sotien aikana lottatehtävissä Uudessakaupungissa kotirintamalla.

Matero, Anja

Anja Matero toimi koko jatkosodan ajan kenttätykistön muonituslottana Savitaipaleella, Joutsenossa ja Äänislinnassa. Hän lähti viimeisten joukossa, kun perääntymisvaihe alkoi kesällä 1944.

Mattila, Kerttu

Kerttu Mattila liittyi Lottajärjestöön vuonna 1941. Hän työskenteli lääkintälotan tehtävissä Kannuksen sotasairaalassa.

Mattila, Taimi

Taimi Mattila toimi talvisodan aikana puhelinvälittäjänä ja ilmavalvontatehtävissä Karhulan-Hatjalahden lohkoilla. Jatkosodan aikana hän oli komennuksella viestikeskuksessa Taivalkoskella.

Mehner, Elina

Elina Mehner toimi talvisodassa muonituslottana sotasairaalassa Lappeenrannassa. Jatkosodan aikana hän ehti olla lottatehtävissä sekä rintamalla että kotirintamalla.

Mela, Meeri

Meeri Mela liittyi pikkulottiin vuonna 1943 asuessaan Suomen Huollon ylläpitämässä lastenkodissa.

Melart, Emmi

Emmi Melart perusti Lottajärjestön Lappeenrannan paikallisosaston ja toimi sen ensimmäisenä puheenjohtajana kuusi vuotta.

Merikallio, Ruusu

Ruusu Merikallio osallistui Lottatoimintaan jo vuoden 1918 tapahtumien aikana, kun Lottajärjestöstä tuli valtakunnallinen, toimi hän pitkään Raahen lottapiirin johtokunnassa.

Merilaita, Airi

Airi Merilaita toimi Petsamossa muun muassa postin lähettinä. Postiauton saavuttua pikakirjeet toimitettiin hiihtäen nopeasti perille esimerkiksi kaivoksen johtajille ja työtä tehtiin myös öisin.

Meriö, Ritva

Ritva Meriö kuului Haukiputaalla Kellossa, Pohjois-Kellon koulun pikkulottiin vuonna 1944.

Metsä-Ketelä, Sirkka

Sirkka Metsä-Ketelä oli talvisodassa ilmavalvonta tehtävissä Tampereella Pyynikin näkötornissa. Jatkosodan aikana lottakomennus vei hänet Päämajan linnoitusosastolle kanslistin tehtäviin.

Moijanen, Eila

Eila suoritti kuuden kuukauden lääkintäkurssin ja oli myös muonittamassa etulinjalla, jolloin hän loukkaantui hävittäjälentokoneen tulittaessa.

Molin, Nina

Nina Molin kuului Lottajärjestön Kangasalan paikallisosastoon, jossa hän toimi sekä muonituspäällikkönä että varastonhoitajana.

Munch, Fanny

Fanny Munck toimi Lottajärjestön Helsinki IV paikallisosaston puheenjohtajana. Lottajärjestön keskusjohtokunnan varuspäällikkön hän oli vuosina 1924–1935.

Munck, Ruth

Ruth Munck työkenteli ensimmäisessä maailmansodassa suomalaisten jääkäreiden sairaanhoitajana Saksassa. Lottajärjestössä hän toimi muun muassa keskusjohtokunnassa ja lääkintäjaoston päällikkönä.