Lottagalleria Q-T

Voit etsiä lottia toimialan mukaan klikkaamalla jaoston nimeä
tai koko verkkomuseosta haku-sivun kautta

  • Kaikki
  • Keräys- ja huoltojaosto
  • Lottagalleria Q-T
  • Lääkintäjaosto
  • Muonitusjaosto
  • Organisaatio ja kunniajäsenet
  • Pikkulotat
  • Toimisto- ja viestijaosto

Qvist, Elsa

Elsa Qvist oli sodan aikana leipomassa leipää ja korppuja sotilaille sekä hoitamassa lottakanttiinia.

Raamot, Mari

Mari Raamot johti vuosina 1927–1936 Suomen Lottajärjestöä vastaavaa Naiskodukaitse -järjestöä Virossa. Raamot kutsuttiin Lotta Svärd -järjestön kunniajäseneksi vuonna 1939.

Rahola, Aune

Aune Rahola toimi talvisodan aikana viestilottana Tampereella. Suoritettuaan radistikurssin hän siirtyi lottakomennukselle Laatokan rannalle Viteleen.

Rampanen, Saara

Saara Rampanen toimi vuosina 1916-1918 suomalaisista kootun Kuninkaallisen Preussin Jääkäripataljoona 27:n sairaanhoitajana.

Ranta, Leena

Leena Ranta oli mukana lottatoiminnassa jo ennen sodan syttymistä. Talvisodan aikana hän suoritti radistikurssin ja toimi tämän jälkeen viestitehtävissä.

Rasi, Helena

Helena Rasi oli jatkosodan aikana muonittamassa Viikin saaressa, Nokian sotasairaalassa ja Lepolan lastenkodissa Tampereella.

Rauhamaa, Kaisu

Kaisu Rauhamaa kuului Etelä-Kymenlaakson lottapiirin johtokuntaan, jossa hän toimi lottatyttötyön johtajana.

Rautakorpi, Armi

Lottatoiminnassa Armi Rautakorpi oli mukana majoittamassa siirtolaisia ja järjestämässä ruokahuoltoa.

Rautio, Laila

Laila Rautio liittyi Lottajärjestön Taivassalon paikallisyhdistykseen 1930-luvulla ja toimi järjestössä aktiivisesti sekä osallistui erilaisille kursseille.

Rautio, May-Bee

May-Bee Rautio toimi muonitus- ja kanttiinitehtävissä Helsingissä ja Viipurissa sekä osallistui välirauhan jälkeen Porkkalan evakuiointiin.

Rautio, Saara

Saara Rautio liittyi Lottajärjestön Taivassalon paikallisyhdistykseen 1920-luvulla. Sota-aikana hän työskenteli Taivassalossa kotirintamalottana.

Rautoja, Vuokko

Vuokko Rautoja työskenteli jatkosodan aikana pikkulottana Suojeluskuntatalon kahvilassa ja myöhemmin hän avusti sotasairaalassa.

Ravantti, Hellin

Hellin Ravantti toimi jatkosodan aikana lottana Kannaksella ja Kivennavan Siiranmäellä.

Reinikainen, Lyyli

Lyyli Reinikainen oli vuonna 1939 ilmavalvontalottana Helsingissä, asemapaikkana Kristuskirkon torni. Myöhemmin hän lähti lottakomennukselle muonitustehtäviin.

Repo, Meeri

Meeri Repo aloitti ilmavartiossa 16-vuotiaana ja lähti jatkosodan alkaessa lottakomennukselle muonitustehtäviin komennusmatka vei hänet Aunukseen, Outokumpuun ja Pitkärantaan.

Riikonen, Sirkku

Sirkku Riikonen teki muiden pikkulottien kanssa yhdessä kuvakirjoja lähetettäväksi Karjalaan. He leikkasivat lehdistä ja postikorteista kauniita kuvia ja sitoivat ne kirjoiksi.

Riipinen, Hilja

Hilja Riipinen osallistui aktiivisesti Lottajärjestön alkuaikoina ideologiseen työhön painottaen uskonnollis-isänmaallisia arvoja. Hän kuului Lottajärjestön keskusjohtokuntaan vuosina 1923-1936.

Rilanti, Toini

Toini Rilanti toimi vuosina 1933-1944 Pohjois-Kymenlaakson lottapiirin puheenjohtajana.

Ristola, Aune

Koko talvisodan ajan Aune Ristola oli kanttiinilottana Jyväskylässä kotihevosvarikolla kotirintamalla.

Ritola, Pirkko

Pirkko Ritola liittyi Kemijärven pikkulottiin ja vuonna 1944 ennätti antaa lottalupauksensa ennen järjestön lakkauttamista.

Roering, Svea

Svea Roering toimi talvisodan aikana viesti- ja ilmavalvontatehtävissä ja käytyään muonituskurssin hän lähti lottakomennukselle sijoituspaikkanaan sairasjuna SJ9.

Roine, Alli

Alli Roine kuului Lottajärjestön Nastolan paikallisosastoon. Hän toimi muonituslottana sekä talvi- että jatkosodassa muun muassa Lempaalassa, Mainilassa ja Valkeasaaressa.

Rokala, Laila

Laila Rokala oli pikkulottana auttamassa äitiään ja muita lottia sotasairaaloissa ja muonituksessa kotipaikkakunnallaan Savonlinnassa.

Rokka, Kaisa

Kaisa Rokka syntyi Sortavalassa ja toimi lottana.