Nissinen, Annikki

Annikki Nissinen oli kotoisin Laatokan luoteisrannalta Harlun Hämekoskelta. Hän työskenteli ennen sotia Kuusankosken ammattikoulun talousopettajana.

Annikki Nissinen johti Lotta Svärd -järjestön rajatoimistoa vuosina 1940–1944. Hän ansioitui tehokkaana kouluttajana ja kurssinpitäjänä. Annikki ”Mamma” Nissinen oli pidetty ja innostava johtaja, jolla oli hersyvä huumorintaju. Hänen keskeinen ajatuksensa oli saada lotat viihtymään työssään.

Annikki Nissisellä oli kyky osoittaa jokaiselle lotalle oikea työtehtävä ja saada alaisensa yrittämään kaikkensa yhteisen asian hyväksi. Hän piti muonituskoulutusta erityisen tärkeänä, sillä se lisäsi ammattitaitoa ja työssä viihtymistä. Vähäisinä vapaahetkinään Mamma Nissinen riemastutti ympäristöään hyväntuulisuudellaan, viattomilla kepposillaan ja karjalaisella kertomataidollaan.

Annikki Nissinen ei ollut innokkain järjestön sääntöjen noudattaja, vaan esim. kesäkuumalla käytti lotta-asunsa kanssa sääntöjen vastaisia valkoisia tennistossuja ja nilkkasukkia säästääkseen jalkojaan.