Norkamo, Ester

Ester Norkamo (o.s. Norrlin) syntyi Viipurin maalaiskunnassa 31.8.1905.

Perhe muutti Säämingistä Juustilaan ja sieltä edelleen Räisälään. Esterin isä Anders toimi Juho Hallenbergin omistaman Räisälän hovin tilanhoitajana. Perheen lapset kävivät oppikoulua Viipurissa ja asuivat koulukortteerissa. Isä Anders menehtyi vuonna 1916, jonka jälkeen perhe muutti Viipuriin pieneen koulukortteeriasuntoon.

Ester liittyi Lottajärjestöön vuonna 1923. Hän siirtyi Helsinki XX paikallisosastoon vuonna 1940 ja toimi sen lääkintäjaostossa Lottajärjestön lakkauttamiseen loppuvuoteen 1944 saakka.

Sodan aikana Ester oli useaan otteeseen lottakomennuksella. Hän suoritti lottakomennusta muun muassa 51. sotasairaalassa, muonitustyössä Luumäellä ja kansliatehtävissä Viipurissa. Tämän lisäksi hän oli välillä töissä Viipurissa kauppatorin apteekissa sekä Kolikkomäen apteekissa. Viipurissa oloaikanaan Ester oli mukana auttamassa evakuoitavaa väestöä.

Ester oli siviiliammatiltaan proviisori ja sotien jälkeen hän työskenteli Tampereella Pyynikintorin varrella sijaitsevassa apteekissa. Vuonna 1956 hän sai apteekkioikeudet Kiikalan apteekkiin. Ester jäi eläkkeelle Kiikalan apteekista. Vanhuuden päiviään hän siirtyi viettämään Kivenlahteen.

Ester Norkamo menehtyi 17.10.1997.