Rasi, Helena

Helena Rasi (o.s. Vikkula) syntyi Pirkkalassa 22. elokuuta 1924.

Hän liittyi Lottajärjestöön 10.lokakuuta 1941 ja toimi järjestön Pirkka-Hämeen piirin Tampereen paikallisosaston toimisto- ja viestijaostossa. Rasi kävi Tampereen Suomalaista Yhteiskoulua ja liittyi Lottajärjestöön 17 vuotiaana.

Kesällä 1941 hän oli muonittamassa Viikin saaressa, Nokian sotasairaalassa ja Lepolan lastenkodissa Tampereella. Saman vuoden joulukuussa hän oli järjestämässä sotamuistonäyttelyä työväentalolle.

Rasi kävi radiosähköttäjäkurssin Karkussa Sorjan opistossa kesällä 1942. Samana kesänä hän oli myös komennuksella suojeluskuntapiirin radioasemalla Tampereella. Kurssin päätyttyä hän toimi ilmavalvontatehtävissä Laatokan rannalla majakan katolla Vitelessä elokuusta lokakuuhun 1942.

Vuonna 1943 Rasi pääsi ylioppilaaksi Tampereella. Heinäkuusta syyskuuhun hän oli ilmavalvontalottana Suojärvellä ja Varpakylässä.

Sotien jälkeen vuonna 1946 Rasi avioitui punkaharjulaisen maanviljelijä Martti Rasin kanssa ja muutti Punkaharjulle, missä hän asui kuolemaansa saakka. Helena Rasi kuoli 1.maaliskuuta 1996.