Sariola, Katri

Katri Sariola (o.s. Vuorenmaa) syntyi 25.10.1923 Ilmajoella Eeva Lydia (o.s. Rautiainen) ja Salomon Felix Vuorenmaan tyttärenä. Salomon toimi Ilmajoen vankilan vartijana ja Eeva karjakkona.

Perhe muutti silloiseen Tuusulaan, nykyään Järvenpäähän Salomonin saatua paikan Keravan nuorisovankilasta ensin vartijana ja sitten vartiopäällikkönä. Salomon toimi Keravan Suojeluskunnassa ja Eeva paikallisessa Lottajärjestössä muun muassa Vankilan alaosaston vetäjänä. Myös Katri liittyi pikkulottiin vuonna 1933.

Katri suoritti rintamapalveluksensa Käskisalmessa toimistotehtävissä ja sen jälkeen Keravan suojeluskuntapiirin toimistossa. Hän avioitui Matti Sariolan kanssa 24.03.1946. Matti sai isältään JAF Sariolalta yhden kolmesta Suomen Tivolin kiertävästä tivoliosastosta johdettavakseen ja vuonna 1957 hän perusti oman Tivoli Matti Sariolan.

Katri oli tivolin toiminnassa mukana ja hän hoiti kassapalvelut sekä muun päivittäisen rahaliikenteen ja lippukassat oman perheen eli viiden lapsen lisäksi.

Katri lopetti kiertämisen 52:n vuoden jälkeen vuonna 1998 myös jo heikentyvän terveytensä vuoksi. Hän ilmoitti pojalleen: ”52 vuotta saa riittää kiertämistä, tule hakemaan minut kotiin”. Katri Sariola sai viettää suhteellisen terveenä eläkepäiviä, kunnes aivohalvaukset veivät hänet vuonna 2008. Hänet on haudattu Tuusulan Paijalan hautausmaalle.