Simola, Inkeri

Inkeri Simola syntyi Tammelassa 2.10.1902 ja suoritti filosofian kandidaatin tutkinnon vuonna 1927.

Lottajärjestöön Inkeri Simola liittyi Hyvinkäällä 1930-luvulla. Talvisodan aikana Simolan tehtäviin kuului laskea ballistisia käyriä majuri Liikkasen johdolla. Jatkosodan aikana Simola toimi yhteyslottana ja lottakurssien opettajana.

Vuonna 1944 ilmapuolustuksen toimintaa tehostettaessa päätettiin miespulaa helpottaa sillä, että osa valonheitinpettereiden miehistöstä korvattaisiin lotilla. Valonheitinlottien koulutusta johti kapteeni K. H. Pentti ja lottajohtajaksi kursseille Keskusjohtokunta määräsi Inkeri Simolan.

Simola väitteli filosofian tohtoriksi matematiikan alalta vuonna 1951. Hän toimi matemaattisten aineiden opettajana useissa kouluissa. Helsingin Tyttönormaalilyseon matemaattisten aineiden yliopettajaksi hänet valittiin vuonna 1952, vararehtoriksi vuonna 1957 ja rehtoriksi vuonna 1959. Matematiikan yliopettajana ja rehtorina Simola toimi aina vuoteen 1969 saakka, jolloin hän jäi eläkkeelle.

Inkeri Simola teki lukuisia opintomatkoja eri puolille Eurooppaa ja Yhdysvaltoja. Hän osallistui useihin sekä koti- että ulkomaalaisiin työryhmiin ja komiteoihin edistäen sekä oman alansa, että yleensä koulun kehitystä merkittävällä tavalla.

Simola toimi varsinaisen työnsä lisäksi monissa luottamustoimissa muun muassa Rehtoriyhdistyksessä ja Suomen Kulttuurirahaston Naistoimikunnan Opetusjaoston puheenjohtajana. Suomen Naisten Huoltosäätiön hallitukseen Simola kuului vuosina 1968-1984 ja sen puheenjohtajana hän toimi vuosina 1972-1979. Inkeri Simola menehtyi Helsingissä 18.1.1984.