Söderström, Tyyne

Tyyne Söderström (o.s. Söderman) syntyi vuonna 1878.

Hän suoritti ylioppilastutkinnon Helsingin Suomalaisessa Yhteiskoulussa ja opiskeli sen jälkeen englantia Lontoossa. Tyyne Söderström työskenteli Porin kauppakoulussa englannin opettajana.

Tyyne Söderström kirjoitti Satakunnan vapaussodan toiminnan kuvauksen Lottajärjestön julkaisemaan Valkoiseen kirjaan. Söderström oli mukana laatimassa vuonna 1919 Porin Suojeluskunnan Lotta-Svärd yhdistykselle sääntöjä, jotka levisivät monien muidenkin paikallisyhdistysten käyttöön sen jälkeen, kun Suojeluskunnan Yliesikunta oli hyväksynyt ne. Säännöt julkaistiin myös Suojeluskuntalainen -lehdessä. Söderström toimi myös Porin paikallisyhdistyksen puheenjohtajana.

Söderströmin johtama Harmaasukka -ompeluseura valmisti varusteita suojeluskuntalaisille ja järjesti iltamia varojen keräämiseksi. Vuonna 1919 Harmaasukat lähettivät sieviin silkki- ja satiinipusseihin pakatut joululahjat vuonna 1918 valkoisten puolella taistelleille paikkakuntalaisille. Näin porilaiset aloittivat tavan lähettää tuntemattoman sotilaan joulupaketteja.

Maaliskuussa 1921 Tyyne Söderström oli läsnä Turun piirin edustajana kokouksessa, josta Lotta-Svärd yhdistyksen varsinaisen toiminnan katsotaan alkaneen. Hän toimi Lottajärjestön Keskusjohtokunnassa 1920-luvun alussa ja sen puheenjohtajana 1.1.1925 alkaen. Hän kuitenkin pyysi eroa tehtävästä jo saman vuoden maaliskuussa.

Tyyne Söderström menehtyi vuonna 1955.